onsdag 1 april 2009

Äntligen!

Japp, så var då havsöringspremiären avklarad av Besan & Rauger. En dimmig morgon följdes av en underbart solig dag och helt okej fiske. Lunchen grejades av Besan efter en dryg timmas fiske som spräckte nollan med en pigg kilofisk. Ribban höjdes timman senare när Besan ökade takten med en fisk på halvkilot mer än den första. En riktigt fin hona som gav en rätt så okej match innan hon kunde håvas.
Fisket dog sedan ut och det kanske inte var så konstigt för femtio meter ut från land låg en eller två sälar och guppade. Lite svårt att veta om det var en eller två då den/dom helt plötsligt försvinner för att dyka upp på ett helt annat ställe halvminuten senare. Fina djur att titta på, men är man sugen på fiske så är det skit när dom dyker upp.

Vi packade in oss i bilen och flyttade oss några kilometer söder ut för att testa ett ställe vi aldrig varit på förut, men som vi tyckte såg spännande ut på kartan. Väl framme kånkade vi med oss all packning som vi efter 10min traskande byggde oss ett Taikonläger av. Det får på något lustig sätt nästan alltid det utseendet.
Vi testade med några kast en första plats på det nya stället, men flyttade oss snabbt till vad som såg ut som en bättre plats. Inte många kast behövdes innan Rauger fick på vad som blev dagens största fisk på två kilo prick. Också denna fisk i mycket god kondition och som alla tre fiskarna magen full med borstmask.

Lunchen blev som sagt öringen på runt kilot som lades i ett foliepaket med diverse tillbehör, och sedan upp på glöden där redan ett annat paket låg med tunna skivor potatis. När det hela efter ca 20min var klart serverades allt med en på plats ihoprörd romsås. Låter det ok? Det var det!


I helgen blir det nya försök och ett nytt rejält tilltaget Taikonläger då vi är runt åtta pers som skall ut och fiska/äta/dricka. i vilken ordning det blir kan man bara tänka sig.

Skit fiske på er tills på söndag då helgens rapport kommer.

3 kommentarer:

Soldanella sa...

Du skriver bra!

Roligt att läsa, var fiskar du? tja inte för tips utan för ungefärlig gradering, öst -väst.. tja..stad? Utrustning? Kanske har du nämnt det förut..

Lycka till, själv ska jag banne mig ut i helgen, saknar spö.. hoppas inget större än 4 kg, typ, annars är det kört-. bra eller hur?



/S

DCX3M sa...

Tack, trevlig att se att någon annan en den innersta kretsen läser om våran äventyr:-) Jag (Rauger) som skriver är ingen erfaren skribent så det missas säkert en heldel i info som kan vara intressant för andra läsare.
Vi brukar hålla till runt Göteborg och Varberg, ibland blir det avstickare och resor till andra ställen i landet som typ Österlen och Småland. Haspelutrustningen är väl den som används flitigast när det är havsöringen vi jagar och annars blir det en del jerkbait efter gädda och trolling efter gösen. Själv då? Var och hur fiskas det?

/Rauger

Lemuras sa...

Mmmm, smaskens med färsk öring vid havet.

Jag tror inte jag skall prova det samma med Ottersjöns gäddor.

Gäddfisket har varit riktigt bra i Otersjön efter leken, de har varit stora och i bra skick. Annars hade vi bästa fisket i Skärsjön förra sommaren.

/Lemuras