torsdag 26 juni 2008

16mil för en slips


Vilken kväll! Solen sken, totalt vindstilla och sjön låg spegelblank. Jag (Rauger) å Besan satte oss i den hyrda roddbåten och gled ut på sjön ackompanjerade av ett par hägrars lätt nevrotiska skrikande. Hoppet om att inte alla gäddor rymt över till grannvattnet efter vårens lek levde, men skulle snart visa sig vara något ut av en dröm. Det var nog faktiskt ganska så längesedan det nappade så dåligt som igår kväll. 16mils bilfärd t.o.r, fyra timmars fiske och efter att vi vänt ut och in på draglådorna en, två och tre gånger blev resultatet en endaste ynklig liten halvkilos slips.
Inte kan väl en sjö tömmas totalt på fisk efter leken, utan det måste väl varit en tillfällighet... eller?
Fins det någon gädda i livet kvar där under ytan i vårat favoritvatten så göm er en gång för alla för vi kommer tillbaka, var så säkra.

3 kommentarer:

Taggen sa...

Ja det e som vanligt när vissa ska tömma en sjö. Men på Måndag blir det andra bullar, då drar vi "grabbar" till Bolmen, då ska det tömmas.
HEHE

Besan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Besan sa...

Tagga ner Nybörjan, se nu till att mata fiskarna med allt erat mäsk så dom är i fin form när vi kommer. Ta kort till sidan också om ni får något vill säga.


DC